całka
cinek: jak obliczyć taką całkę:
16 sty 11:40
Artur_z_miasta_Neptuna:
jakie funkcje trygonometryczne poznałeś

wiesz co to takiego Ci(x)
16 sty 11:51
cinek: podstawowe, arcusy i chyba tyle
Ci(x) nie znam
16 sty 11:55
Artur_z_miasta_Neptuna: to tej całki nie obliczysz
16 sty 12:02
cinek: to szkoda, wydawało mi się, że to nie jest aż tak wysoki poziom
16 sty 12:05
Artur_z_miasta_Neptuna:
tzn.

skąd masz taką całkę
16 sty 12:09
cinek: | | xy2 | |
miałem obliczyć całkę ∬ysin( |
| dxdy), po obszarach x=0,y=√π, y=0,5x no i najpierw |
| | 2 | |
zcałkowałem ją po igrekach i wyszło mi coś takiego, co napisałem w pierwszym poście.
16 sty 12:27
cinek: taki sam wynik pokazał mi wolfram, więc raczej błędu nie ma
16 sty 12:27
Artur_z_miasta_Neptuna:
no to całkuj najpierw po 'x'
16 sty 12:34
cinek: a już wiem co zrobiłem źle, tutaj obszarem normalnym jest oś OY, nie OX
16 sty 12:34
cinek: hehe, jeszcze nie widziałem Twojej odpowiedzi, dzięki za pomoc
16 sty 12:35