matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
milooo:
sin
4
3
π + cos
5
6
π + tg
π
3
=
sin
2
π
7
+ cos
2
π
7
15 sty 23:25
Janek191:
W mianowniku jest 1 , bo sin
2
x + cos
2
x = 1 zatem = sin 4π/3 + cos 5π/6 + tg π/3 = −
√
3
/2 + ( −
√
3
/2 ) +
√
3
= 0
16 sty 00:06