matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prosze o pomoc..
confused:
Ile jest możliwosci wyrzucenia dokładnie jednej szóstki w pięciu rzutach kostką sześcienną ?
15 sty 22:22
witek:
6(rzutów)−100% 5(rzutów)−x% x= 500/6 = 83+1/3 %
15 sty 22:24
Beti:
N = 5*1*5*5*5*5 = 5
5
15 sty 22:27