zad
aska: wiadomo ze ctg=4 wartosc wyrazenia sinα−cosα
−−−−−−−−−−ile wynosi?
cosα
4 cze 19:33
const: pomagam
4 cze 19:35
const: sinα−cosαcosα=
cosα(sinαcosα −1)cosα=tgα−1=
1ctgα−1=
14−1=−
34
sprawdź sobie jeszcze wynik na wszelki wypadek
4 cze 19:41
const: po = powinno być (cosα(sinαcosα −1))/ cosα
4 cze 19:44
aska: moze ktos to napisac normalnie?
4 cze 19:53
Damian: pisząc ułamki używajcie "U" a nie "u"
4 cze 19:53
aska: damian pomozesz mi?
4 cze 19:59
aska: ok dzieki
4 cze 20:06
aska: jak dla mnie to 3
4 cze 20:07
aska: ktos spr czy to 3?
4 cze 20:28
aska: Eta Tim
4 cze 20:32
Bogdan:
ctgα = 4.
| sinα − cosα | | sinα | | cosα | | 1 | |
| = |
| − |
| = tgα − 1 = |
| − 1 = |
| cosα | | cosα | | cosα | | ctgα | |
5 cze 00:00