prosze o rozwiazanie
ola: 2x+√1−2x+x2x−1
dla x=3
15 sty 21:29
Dominik: podstaw. pokaz, ze cos probowalas.
15 sty 21:35
ola: ?
15 sty 21:44
ola: ma wyjsc {6}√322 ?
15 sty 21:52
bezendu: powinno wyjść 4 źle policzyłaś
15 sty 21:54
bezendu: | 2*3+√1−2*3+32 | | 6+√4 | | 8 | |
| = |
| = |
| =4 |
| 3−1 | | 2 | | 2 | |
15 sty 21:56
ola: aa ja podnioslam przez pomylke 6 do kwadratu^^
15 sty 21:57
bezendu: to nawet jak podnosiła 6 do kwadratu to też źle Ci wyszło po masz
√1−2*3+62=
√31 a nie
√32
15 sty 21:59
ola: teraz juz widze
15 sty 22:02