prosze o rozwiazanie
ola: u{2√3
15 sty 21:19
Bobek: ?
15 sty 21:20
ola: 2√3√3−2 (−2 ma byc pod spodem)
usun niewymiernosci
15 sty 21:26
Dominik: | 2√3 | | 2√3(√3 + 2) | |
| = |
| = ... |
| √3 − 2 | | (√3 − 2)(√3 + 2) | |
15 sty 21:30
ola: dzieki ale mozesz dokonczyc? bo jak bym to wiedziala to bym nie pisala tego zadania
15 sty 21:38
ola:
15 sty 21:45
Beti:
| | 6 + 4√3 | | 6+4√3 | |
= |
| = |
| = −6−4√3 |
| | 3−4 | | −1 | |
15 sty 21:46
ola: dzieki
15 sty 21:49
bezendu: w mianownika masz wzór skróconego mnożenia
| 2√3(3+√2 | | 6+4√3 | |
| = |
| =−6−4√3 |
| (√3−2)(√3+2) | | −1 | |
15 sty 21:49
ola:
15 sty 21:52