podać postac iloczynowa
pomocy ...: pomocy

!
podaj postac iloczynową:
a) a=
√2 , x
1=−4 , x
2=
12
b) a=−3 , x
1=−2 , x
2=0
c) a=7 , x
o=9
d) a=
12 , x
1=−
√3 , x
2=
√5
15 sty 21:14
Dominik: f(x) = a(x − x1)(x − x2)
podstaw
w c) zapis oznacza ze x1 = x2 = 9
15 sty 21:15
pomocy ...: a jak bedzie z d

przyznaje ze pierwiastki to nie moja mocna strona
15 sty 21:17
ankanina17: postać iloczynowa wyraża się wzorem:
y=a(x−x1) (x−x2)
czyli musisz tylko podstawić
a) y= √2(x+4) (x−1/2)
15 sty 21:20
pomocy ...: dziękuje
15 sty 21:21
ankanina17: d) y= 1/2 (x+√3) (x−√5 )
15 sty 21:21
Janek191:
d)
y = (1/2) ( x + √3)*( x − √5 )
15 sty 21:22
Mila: c) a=7 , xo=9
f(x)=7*(x−9)2 jest postać iloczynowa i kanoniczna
16 sty 10:03