matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz z definicji pochodną funkcji f(x)=U{1}{x} w punkcie x0=8
aaa:
1
oblicz z definicji pochodną funkcji f(x)=
w punkcie x0=8
x
prawidłowo?
1
F(x0)=f(8)=
8
1
f(x0+h)=f(8+h)=
8+h
1/8h +1−8
f'(x0)=lim h−>0
=
1/8h−7
h
i h skracamy i koniec zadania?
h
15 sty 20:14
ZK:
Zle . Nie umiem tego tutaj rozpisac. na koncu powinno CI wyjsc cos takiego
1
1
=−
=−
8
2
64
Moze ktorys zkolegow co bardziej sie zna na tym edytorze to rozpisze od poczatku
15 sty 21:22