funkcja kwadratowa
pomocy!: Funkcja kwadratowa f ma dwa miejsca zerowe : −3 oraz 2
a) oblicz wartość wyrażenia f(7)/f(−2)
15 sty 20:09
krystek: f(x)=a(x+3)(x−2) podstaw dane wartości i licz
15 sty 20:15
Aga1.: f(x)=a(x+3)(x−2)
| f(7) | | a(7+3)(7−2) | |
| = |
| = |
| f(−2) | | a(−2+3)(−2−2) | |
15 sty 20:17
Monza: Racje maja panowie wyżej
15 sty 20:18
Dominik: tylko jeden pan sie wypowiedzial
15 sty 20:19
krystek: Dwie panie!
15 sty 20:20
Aga1.: krystek to nie pan, ja też nie.
15 sty 20:21
Dominik: jeszcze lepiej

przepraszam!
15 sty 20:22
15 sty 20:22
Monza: HAHAHAHAHAH

Nicków nie przeczytałem xD
Tzn no ten Aga to faktycznie fail ale krysten to do krzysia albo krystiana podobne ...
No dobra nieważne <jabłko?
15 sty 20:30
pomocy!: ma wyjsc −12,5 ?
15 sty 20:37
pomocy!: tak, tyle wyszło.. jednak mam problem z kolejnym podpunktem (nie wiem jak do niego podejsc)
wiedzac dodatkowo, ze najwieksza wartosc funkcji f wynosi 25/16 wyznacz wzór funkcji f
15 sty 20:43
Aga1.: Do wykresu funkcji należy wierzchołek W(p, q)
gdzie
15 sty 20:52
pomocy!: dziekuje
15 sty 20:53