zad
aska: w trapezie rownoramiennym ktory nie jest rownoleglobokiem dlugosc ramion ma 2√6 a przekatna
8.Oblicz pole trapezu i dlugosc podstaw wiedzac ze odcinek laczacy srodki ramion trapezu ma
dl7
4 cze 19:19
aska: ma ktos pojecie
4 cze 19:22
tim:

Mamy dane:
c = 2
√6
d = 8
Mając dane wylicz a + b, oraz a = ... − b
Potem zrób układ równań, z dwoma trójkątami prostokątnymi.
4 cze 19:24
Eta:
Pięknie Timuś

4 cze 19:25
tim: Chociaż ktoś mnie docenia
4 cze 19:26
aska: mozna jasniej ?
4 cze 19:27
aska: jak wyliczyc a i b?
4 cze 19:28
aska: 
?
4 cze 19:34
tim: Więc tak:
a + b = 14
(a−b)2 + h2 = c2
(2a−b)2 + h2 = d2
Masz trzy niewiadome a, b oraz h.
4 cze 19:35
aska: o ludzie jak to rozwalic pomoz mi bo mam bardzo duzo zadan
4 cze 19:38
aska: ktos pomoze?
4 cze 19:56
aska: ?
4 cze 19:59