matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
Asia:
Wyznacz miarę kąta ostrego α.
√
2
+cosα
√
6
=
√
3
2
15 sty 19:59
ICSP:
mnożąc na krzyż mam : 2
√
2
+ 2cosα =
√
18
2
√
2
+ 2cosα = 3
√
2
2cosα =
√
2
√
2
cosα =
⇔ α = 45
o
2
15 sty 20:03
Asia:
Dzięki
15 sty 20:04
Beti:
czyli: 2
√
2
+2cosx =
√
18
2
√
2
+2cosx = 3
√
2
2cosx =
√
2
√
2
cosx =
2
x = 45
o
15 sty 20:06