:)
dora: bardzo prosze o pomoc!
udowodnij parzystosc funkcji f(x)= sin x
15 sty 18:40
AS: Wykorzystaj prawidło dla funkcji parzystej
f(−x) = f(x) dla x ∊ D
15 sty 19:12
adi: A czy sin x przypadkiem jest nieparzysty?
15 sty 19:13
krystek: sin(−x)=−sinx Odp
15 sty 19:43
PW: Jeżeli masz to udowodnić, to trzeba sięgnąć do definicji − co to znaczy sinx (na kole
trygonometrycznym), a co znaczy sin(−x). Po zastosowaniu definicji zobaczysz, że sinus jest
nieparzysta.
15 sty 23:27
abcde: dzieki!
16 sty 11:07