matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wylicz x
nuśka:
(
1
2
a)
2
+ a
2
= x
2
15 sty 17:28
ICSP:
1
x
2
= a
2
+
a
2
4
5
x
2
=
a
2
4
√
5
a
x = ±
2
15 sty 17:41
nuśka:
a wynik nie wynosi : x = a
√
5
4
?
15 sty 17:45
ICSP:
przecież to jest to samo No chyba że wiesz coś więcej o a o czym ja nie wiem .
15 sty 17:47