matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
paputek:
Napisz wzór funkcji liniowej, wiedząc, że x=
3
4
jest jej miejscem zerowym, a punkt przecięcia wykresu funkcji z osią y ma współrzędne (0,−5)
15 sty 17:25
Dominik:
f(x) = ax + b b = −5 0,75a − 5 = 0
15 sty 17:27