Równianie
Sebek: 5x+3=15
x−5y=10
15 sty 16:26
Sebek: Pomoże ktoś z rozwiązaniem tego równania?.
15 sty 16:28
Sebek: 5x+3y+15
x−5y=10
15 sty 16:29
mietek : czy to jest w klamerce?
15 sty 16:30
Sebek: Taaa
15 sty 16:30
mietek :
5x+3y+15
− x − 5y−10 / * −5
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
15 sty 16:31
Sebek: To wszytko?.
15 sty 16:33
mietek : rozumiesz
15 sty 16:33
Monza: Nie
15 sty 16:33
mietek : dalej policz sam w której klasie jesteś?
15 sty 16:34
Dominik:
| ⎧ | 5x + 3y = 15 | |
| ⎨ | |
|
| ⎩ | x − 5y = 10 | |
| ⎧ | 5x + 3y = 15 | |
| ⎨ | |
|
| ⎩ | −5x + 25y = −50 | |
28y = −35
15 sty 16:34
Sebek: 1 gim
15 sty 16:34
Sebek: Dzięki Dominik
15 sty 16:34
ZK: 1. Z drugiego rownania wyznacz x
2. Podstaw to x do pierwszego i policz ile wynosi y
3. policzone y wstaw do drugiego rownania i policz ile wynosi x do dziela
Jak zrobisz sam bedzie duza satysfakcja
15 sty 16:35
Sebek: Dominik to jest dobrze to zrobione?.
15 sty 16:43
15 sty 16:47
Sebek: Aha a zrobi to ktoś cały przykład do końca?.
15 sty 16:48
Dominik: wejdz w te 2 linki, pocwicz na przykladach i wtedy sam bez problemu zrobisz swoj. nie jest
trudny, jak zna sie teorie.
15 sty 16:49