matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pytanie
ehh:
Czy zachodzi to co narysowałem na rysunku? ( w sensie kąty i zależności) b = 180−a
15 sty 16:16
tn:
?
15 sty 17:58
Saizou :
tak, bo a+b=180 b=180−a a to jest wyprowadzone tutaj
https://matematykaszkolna.pl/strona/873.html
15 sty 18:00