matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc w rozwiązaniu
Martyna1:
W ciągu arytmetycznym an dane są a1=3 i a2=7. Wtedy A. a6=23 B. a6=27 C. a6=60
15 sty 15:40
:):
a
2
= a
1
+ r ⇒ r = 4 a
6
= a
1
+ 5r = 3 + 5*4 = 23 A
15 sty 15:43