matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczyć a
lena:
funkcja f dana wzorem f(x)=a
x
Jeżeli f(−3/4)=1/8 to a =?
15 sty 13:37
:):
3
1
a
−
=
4
8
1
1
=
3
a
4
8
3
a
= 8
4
1
(a
3
)
= 8
4
a
3
= 4096 a=16
15 sty 13:43
lena:
Dziękuje bardzo
15 sty 13:44