matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Własności liczb
łluki45:
2n−7
wyznacz wszystkie takie liczby całkowite n, że liczba
jest calkowita
n−1
15 sty 12:05
Bobek:
Podzieli górę przez dół i powiedz jaka reszta Ci wyszła
15 sty 12:07
Skipper:
2(n−1)−5
5
=2−
n−1
n−1
zatem n=0 n=2 n=6 n=−4
15 sty 13:31