matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż układ równań
Tymbark:
x+y+z=3 −2x+2y+3z=3 −x+3y+4z=6 wyznacznik |A| wyszedł mi 0 wyznacznik |U| też 0. Obliczyłam minor A |1 1| równa się 4 więc rząd A= rzad U |−2 2| z=t x+y=−z+3 −2x+2y=−3z+3 i co dalej robić?
15 sty 10:30