wykładnicza
Monika: określ liczbę rozwiązań 53x−1−m=0
14 sty 23:16
Dominik: 53x − 1 = m
m∊(−∞, 0> 0 rozwiazan
m∊(0, ∞) 1 rozwiazanie
narysuj f(x) = 53x − 1 i g(m} = m i spojrz dla jakich wartosci m wykresy funkcji sie
przecinaja.
14 sty 23:27
Monika: a np dla (4x−m)(2x−m+1)=0
14 sty 23:31
tn: Tak samo, tyle że masz dwa osobne przypadki
14 sty 23:33
Monika:

a np mam taki 3
x−m+m=0
−3
x−m=m
taki mniej więcej
to 0 rozw. (1,
∞)
2 rozw(−1,1)
1 rozw (−
∞,−1)
14 sty 23:37
Monika:
14 sty 23:48
Monika:
14 sty 23:51
Dominik: z (4x−m)(2x−m+1)=0
wg mnie m∊ℛ − dwa rozwiazania
14 sty 23:56
Dominik: tfu, bzdura. zbyt pozna pora dla mnie. dobranoc.
15 sty 00:01
Monika:
15 sty 00:09