matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
Patryk:
12q
4
−9q
2
−21q−9=0 da się pogrupować czy zostaje twierdzenie o pierwiastkach wymiernych ?
14 sty 21:47
ICSP:
4q
4
− 3q
2
− 7q − 3 = 0 4q
4
− 6q
3
+ 6q
3
− 9q
2
+ 6q
2
− 9q + 2q − 3 = 0
14 sty 21:51