matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyrazenia algebraiczne
agnieszka:
Wykaż ze
√
9
+4
√
5
=
√
5
+2 i w tym pierwszym wyrazneiu wszystko ma byc pod jednym pierwiastku
14 sty 21:25
Eta:
9+4
√
5
= (
√
5
+2)
2
√
a
2
=|a| L=
√
(
√
5
+2)
2
= |
√
5
+2|=
√
5
+2 = P
14 sty 22:21