matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
..
omegaa:
3π
π
4
3
Wiadomo, że x∊(π,
), y∊(0,
) oraz sinx=−
, cosy=
. Wyznacz sin(x+y)
2
2
5
5
24
Czy może ktoś sprawdzić czy wyjdzie mu też wynik
?
25
14 sty 21:22
omegaa:
Wyszło komuś to samo ?
14 sty 22:30
Dominik:
24
−
25
http://www.wolframalpha.com/input/?i=x+%3E+pi%2C+x+%3C3%2F2+pi%2C+y+%3E+0%2C+y%3Cpi%2F2%2C+sinx+%3D+-4%2F5%2C+cosy%3D3%2F5%2C+sin(x%2By)
14 sty 22:34