Bardzo potrzebuję pomocy
Kaasiaa Studentkaa: Jak mam zrozumieć funkcje arcus ?

Mam spory problem bo nigdy tego nie lubiłam a pojawiają mi się teraz w zadaniach, które mogą
być jutro na jutrzejszym kolokwium z całek. Jest ktoś kto pomoże mi zrozumieć jak robić tego
typu funkcje


proooooszę
14 sty 20:30
Rafał P.:
Funkcja y = tan(x) przekształca zbiór X na zbiór Y.
Funkcja y = arctan(x) przekształca zbiór Y na zbiór X. (na przedziale (−π2, π2))
na przykład
tan(45o) = 1
arctan(1) = 45o
Odsyłam do wikipedi po hasła Funkcja odwrotna, Funkcje cyklometryczne.
14 sty 20:35