Korzystając z reguły de L`Hospitala obliczyć
olcia: Bardzo proszę o pomoc w tym zadaniu

7x
2
lim −−−−−−−−−−−−
x→0 5−5cos2x
4 cze 16:09
Andrzej: | | 14x | | 14 | | 14 | |
...= lim |
| = lim |
| = |
| oczywiście wszystkie limesy przy x −> 0 |
| | 5sinx | | 5cosx | | 5 | |
4 cze 16:56
Andrzej: ach sorki
nie zauważyłem 2x
napiszę jeszcze raz
4 cze 16:58
Andrzej: | | 14x | | 14 | | 14 | | 7 | |
...= lim |
| = lim |
| = |
| = |
| teraz już ok, gapa jestem |
| | 10sin2x | | 20cos2x | | 20 | | 10 | |
4 cze 17:00
olcia: Bardzo Ci dziękuje Anrzejku
4 cze 18:52