Rozwiąz nastepujące równanie :)
Kasia25: Pomóżcie

U{x − 1}
2{2} −
3√64 − 2x = U{x −2}
2p{9 −
(1− x)(1 + x)p{36
4 cze 16:08
Mariusz: co to U a co p − chodziło ci o ułamek i pierwiastek
5 cze 17:19
Michał Kas: | (x−1)2 | | (x−2)2 | | (1−x)(1+x) | |
| −3√64−2x= |
| − |
| |
| 2 | | 9 | | √36 | |
czy tak to równanie wygląda
5 cze 17:34
Michał Kas: tam było √9 tak?
5 cze 17:38
Michał Kas: | (x−1)2 | | (x−2)2 | | (1−x)(1+x) | |
| −3√64−2x= |
| − |
| /*18 |
| 2 | | √9 | | √36 | |
9(x−1)
2−4*18−2x*18=6(x−2)
2−3(1−x)(1+x)
9(x
2−2x+1
2)−72−36x=6x
2−24x+24−3+3x
2
9x
2−18x+9−72−36x=6x
2−24x+24−3+3x
2
9x
2−54x−63=9x
2−24x+21
−54x−63=−24x+21
−54x+24x=21+63
−30x=84
5 cze 17:51