Dane są dwa takie okręgi o(A,r1),o(B,r2),że
asd: Dane są dwa takie okręgi o(A,r1),o(B,r2),że
a) r1=2,r2=3 |AB|=k
Pomoże mi ktoś zacząć? Bo nie wiem jak to zrobić
14 sty 19:27
asd: To podpowie mi ktoś jak zacząć?
14 sty 19:34
Beti: a jakie jest polecenie
14 sty 19:36
asd: Określ położenie okręgów,w zależności od parametru k
zapomniałam dopisać
14 sty 19:37
Beti:
|AB|>5 => okręgi rozłączne zewnętrznie
|AB| = 5 => okręgi styczne zewnętrznie
1<|AB|<5 => okręgi przecinają się
|AB|=1 => okręgi styczne wewnętrznie
|AB|<1 => okręgi rozłączne wewnętrznie
14 sty 19:41
asd: Czyli co muszę teraz zrobić?
14 sty 19:46
Beti: przerób moje odpowiedzi tak, żeby zamiast |AB| było k i z głowy
14 sty 19:57