skrócone mnożenie
d: Ponawiam prośbę o pomoc, bo wcześniejszy post zaginął na dole.
Czy to jest dobrze wymnożone?
(ex + e−x)2 = e2x + 2e0 + e−2x
Jeśli nie, to proszę o poprawkę.
14 sty 18:45
m: tam jest ex+e−x ?
14 sty 18:46
Nienor: Żle, już poproawiłam we wcześniejszym
14 sty 18:47
d: tak, ale już mam wszystko jasne.
14 sty 18:47
m: jezeli tak to bedzie
(ex + e−x)2 = e2x+e−2x+2
14 sty 18:48
d: Ile wynosi całka z e do 2x?
(przepraszam, ze piszę przykład slownie)
14 sty 19:00
d: to będzie 2∫ex ?
14 sty 19:02
Nienor: Nie.
| | 1 | |
∫e2xdx= |
| e2x, jedna druga, bo jeszcze pochodna funkcji wewnętrznej. |
| | 2 | |
14 sty 19:03