matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Planimetria
Maciej:
Mógłby mi ktoś pomóc z takim zadankiem..
Oblicz długość promienia okręgu opisanego na trapezie równoramiennym w którym podstawy mają długość 4 i 14 a wysokość 12
14 sty 17:33
Maciej:
może ktoś pomóc
14 sty 17:43
Maciej:
nikt nie da rady
14 sty 18:06
Maciej:
pomocy!
14 sty 18:23
ZK:
http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=oblicz%20dlugosc%20promienia%20okregu%20opisanego%20na%20trapezie%20rownoramiennym&source=web&cd=2&cad=rja&ved=0CDwQFjAB&url=http%3A%2F%2Fmatematyka.pisz.pl%2Fforum%2F19451.html&ei=eEL0UJTkBI2B4AS51YDIDA&usg=AFQjCNGGRlG8Qsg0gPhTd2H6gJB8m5oWLg
Licz wedlug tego tylko podstaw swoje dane
14 sty 18:41