matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ułamki
Kasia:
x=−
1
36
wyznacz (−x)
0
,5
14 sty 13:01
ICSP:
1
1
x = −
= − (
)
2
36
6
1
1
1
1
(−x)
0,5
= [−(−(
)
2
)]
0,5
= ((
)
2
)
0,5
= (
)
2*0,5
= (
)
1
=
6
6
6
6
1
6
14 sty 13:04
Kasia:
Dziękuje
14 sty 13:05