matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zmień na ułamek zwykły
Marek:
zamień na ułamek zwykły liczbę 0,12(36)
14 sty 12:19
Mila:
x=0,12363636.../*100 100x=12,363636... 100x−x=12,363636...−0,123636... 99x=12,24
12,24
1224
34
x=
=
=
99
9900
275
14 sty 12:35
Marek:
dzięki
14 sty 12:40
Mila:
14 sty 16:46
jjaa:
−1 0,75 −4,8
5 wrz 16:24