matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sprawdzian pilneeeeeeee
SILVIA2222:
Pole przekroju osiowego stożka jest równe 12 cm2, a objętość stożka jest równa 12π cm3. Oblicz pole powierzchni tego stożka.
13 sty 20:54
Aga1.:
1
12
*2r*h=12⇒rh=12⇒h=
2
r
1
πr
2
*h=12π
3
1
12
πr
2
*
=12π
3
r
Z tego równania oblicz r.
13 sty 21:05