matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
udowodnij tozsamosc
tooma:
(sin2x*cosx)/(1+cos2x)(1+cosx)=tg(x/2)
3 cze 22:40
tooma:
wyglada to dokladnie tak:
sin2x
cosx
x
=tg
1+cos2x
1+cosx
2
3 cze 22:48
Bogdan:
2sinxcosx * cosx
sinx
L =
=
=
x
2cos
2
x * 2cos
2
2
x
2cos
2
2
x
x
2sin
cos
2
2
x
sin
2
x
=
=
= tg
= P
x
2cos
2
2
x
cos
2
2
przy odpowiednich założeniach.
3 cze 22:59