Pomocy
Hiui: Witam mam bardzo głupie pytanie czy −4*(−x)
3 = 4x
3 czy − 4x
3 
13 sty 19:38
Ajtek:
4x3
13 sty 19:40
mateu7: potegi stopnia nieparzystego z liczb ujemnych mają wynik ujemny...
więc twoja pierwsza opcja wyniku jest słuszna
13 sty 19:43
Piotr:
Witaj
Ajtek 
na pewno ?
13 sty 19:43
Hiui: to dobrze liczę:
−4(−x)3+12(−x)2−9(−x)+2+ 4x3−12x2+9x+2
Dobrze to policzyłem?
13 sty 19:44
Piotr:
a kto powiedzial, ze x jest dodatnie ? jesli x = −2 ?
13 sty 19:44
Hiui: −4(−x)3+12(−x)2−p(−x)+2= 4x3−12x2+9x+2
Dobrze to policzyłem?
13 sty 19:47
Ajtek:
Cześć
Piotr uwaga słuszna

. Tutaj nie mam założenia co do wartości x. Należało by to
rozbić na przedziały:
x<0 −4x
3; dla x>0 4x
3 
.
13 sty 19:48