matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pole ograniczone prostą i parabolą
Magda:
w zadaniu wychodzi m jakaś bzdura. Trzeba obliczyc pole ograniczone prostą i parabolą y=−x y=2x−x
2
z góry dziękuję za pomoc
13 sty 19:03
MQ:
∫
0
3
2x−x
2
−(−x)dx=∫
0
3
3x−x
2
dx
13 sty 19:10