sprawdzian pilne !!!!!!!!!!!!
Doris123: Oblicz pole powierzchni całkowitej i objętość stożka w którym tworząca jest nachylona do
płaszczyzny podstawy pod kątem α , a pole przekroju osiowego wynosi P.
Wykonaj obliczenia dla:
p= 12√3 cm2
α=30
13 sty 18:37
dero2005:

P = 12
√3
α = 30
o
r*h = 12
√3
policz r i h
P
c = πr(r+l) =
13 sty 19:04
dero2005:
l = √r2 + h2 =
13 sty 19:09
Doris123: Oblicz pole powierzchni całkowitej i objętość stożka w którym tworząca jest nachylona do
płaszczyzny podstawy pod kątem α , a pole przekroju osiowego wynosi P.
Wykonaj obliczenia dla:
p= 12√3 cm2
α=30
13 sty 20:46