matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
75stopni zamienic na miare łukową
magdalena:
75stopni zamienic na miare lukową
13 sty 18:25
Dominik:
π
75
o
*
=...
180
o
13 sty 18:26
pigor:
... , a żebyś wiedziała skąd to ci się bierze, to pamiętaj, że
180
o
= π rd.
(radianów) i odwrotnie :
π
180
o
= π rd.
/: 180 ⇒ 1
o
=
rd. /* 75 ⇒
180
75
5
⇒
75
o
=
π=
π . ...
180
12
13 sty 18:47