matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
POMOCY!
GOSIA:
Proszę o pomoc w rozwiązaniu zadań! Rozwiąż równania: zad. 1 . (2x + y −4 )
2
+ (x − 2y − 7 )
2
=0 zad. 2 . 5x
2
+10y
2
− 2xy − 22x − 4y +26=0 zad.3. 13x
2
+ 2y
2
+2xy − 54x − 8y + 58 =0
13 sty 15:21