matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
abc
szopenskacz:
całka z de l'hospitala ∫xln
2
x dx
13 sty 15:07
szopenskacz:
boże co ja napisałem
chodzi mi o granicę przy x→0
+
x ln
2
x
13 sty 15:09
jikA:
ln
2
(x)
2ln(x)
2
=
H
= −
=
H
=
= 2x
1
x
1
x
1
x
13 sty 15:15