pomoc w zadaniu
Brus: dane sa proste o równaniach y=√2x−2 oraz y=−√0,5x−2. Wowczas proste sa :
rownolegle? symetryczne wzgledem osi y ? symetryczne wzgledem osi x ? prostopadłe?
chcialbym zeby ktos mi wytlumaczyl jak to zrobic od poczatku do konca i jak to wykazac
13 sty 14:58
Brus: to jak?
13 sty 15:10
Brus: ktos pottrafi to zrobic ?
13 sty 16:16
ZK: Wspolczynnik kerunkowy a prostej y=
√2x−2 to a=
√2
| | 1 | | 1 | | 1 | |
Wspolczynnik kierunkowy a1 prostej y=−√ |
| x−2 to y=− |
| x−2 to a1=− |
| |
| | 2 | | √2 | | √2 | |
wiec porownaj wspolczynniki i wyciagnik wniosek
13 sty 19:55