Bardzo prosze o pomoc
Bezradny: Oblicz granice lub wartość funkcji na "krańcach" dziedziny.
−4x3+12x2−9x+2
13 sty 14:37
PW: To wielomian. Wystarczy powołać się na odpowiednie twierdzenia o wielomianach (nie odkrywać
tego za każdym razem). Takie proste zadanie z granic na pewno było − jak nie na wykładzie, to
na ćwiczeniach.
13 sty 16:23
Bezradny: To będzie tak?
| | 12 | | 9 | | 2 | |
lim x−> +∞ = x3(−4+ |
| + |
| + |
| )= +∞*(−4)=−∞ |
| | x | | x2 | | x3 | |
| | 12 | | 9 | | 2 | |
lim x−> −∞ = x3(−4+ |
| + |
| + |
| )= −∞*(−4)=+∞ |
| | x | | x2 | | x3 | |
Proszę o odpowiedź czy dobrze to rozwiązałem
13 sty 19:15
Bezradny: Czy dobrze to rozwiązałem?
14 sty 07:45
krystek: tak
14 sty 08:10