matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż nierówniość
dfgr:
rozwiąż nierówność 4x
4
−5x
2
+1=0
13 sty 13:49
Dominik:
t = x
2
∧ t ≥ 0
13 sty 13:53
dfgr:
ale bym prosił o wynik
13 sty 13:56
ICSP:
http://www.wolframalpha.com/input/?i=4x%5E4%E2%88%925x%5E2%2B1%3D0
13 sty 14:00