funkcje
lena: narysuj wykres funkcji f(n)=NWD (n, 4) dla n należącego do zbioru {1, 2, 3,...,12}
13 sty 13:33
Janek191:
f( n ) = NWD ( n, 4) dla n ∊ { 1,2,3,..., 12 }
zatem
f(1) = NWD (1; 4) = 1 oraz A = ( 1; 1)
f(2) = NWD ( 2; 4) = 1 oraz B = ( 2; 1)
f(3) = 1 oraz C = ( 3; 1)
f(4) = 4 oraz D = ( 4; 4)
f(5) = 1 oraz E = ( 5; 1)
f(6) = 2 oraz F = (6; 2)
f(7) = 1 oraz G = ( 7; 1)
f(8) = 4 oraz H = ( 8; 4)
f(9) = 1 oraz I = ( 9; 1)
f(10) = 2 oraz J = ( 10; 2)
f(11) = 1 oraz K = ( 11; 1)
f(12) = 4 oraz L = ( 12; 4)
Wykres funkcji f składa się z punktów : A, B,C,D,E,F,G,h,I ,J ,K ,L
========================================================
13 sty 14:44
lena: Dziękuję Ci. Bardzo mi pomogłeś. Świetne wytłumaczenie
13 sty 16:50