funkcje signum
lena: Witajcie,
mam pytanie,
−1 dla x należącego do (−nieskończoność, 0)
wiem że : sgn x = 0 dla x=0
1 dla x należącego do (0, + nieskończoność)
ale co wtedy gdy mam sporządzić wykres funkcji f(x) = 2 sgn, D=R ?
czy to oznacza, że
−2 dla x należącego do (−nieskończoność, 0)
2 sgn x = 0 dla x=0
2 dla x należącego do (0, + nieskończoność)
bo pomnożyłam wartości funkcji przez dwa. Czy dobrze to zrobiłam? Jeśli nie, bardzo proszę o
poprawę.
13 sty 13:16
PW: Licząc 2f(x) dla każdego x mnożymy f(x) przez 2. Żadnych wątpliwości.
13 sty 14:13