matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria.
maciek:
Oblicz miary kątów ostrych α i β, wiedząc, że sin(α−β)=
1
2
i cos(α+β)=
1
2
13 sty 12:58
maciek:
f5
13 sty 14:01
Dominik:
α − β = 30
o
α + β = 60
o
13 sty 14:06
maciek:
nie chcę rozwiązania, tylko wtłumaczenie
13 sty 14:32