matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
fyhdd
student:
rozwiaz rownanie −5+8+21+..................+x=1899 na teraz bo jestem na egzaminie.prosze szybko
!
13 sty 12:56
Bobek:
r=13 a
1
=−5 a
n
=x S
n
=1899 S
n
=(
a
1
+a
n
2
)*n a
n
=a
1
+(n−1)*r
13 sty 13:05