trójkąt
em: Środkowe trójkąta ABC, gdzie AC=BC poprowadzone z wierzchołków A i C mają długość 3 i
przecinają się pod kątem prostym. Oblicz obwód tego trójkąta.
Nie umiem tego narysować i w związku z tym nie wiem jak to obliczyć...
Proszę chociaż o rysunek
3 cze 20:45
em: hop hop...!
3 cze 20:56
Bogdan:

|AE| = |BD| = 3
3 cze 21:22
Eta:
Odp: Ob= 2(
√3 + 2
√5) [ j ]......
3 cze 21:27
bolek: zamiast √3 powinno byc √2 czyli Ob= 2( √2 + 2√5) [ j ]
3 cze 21:35
Eta:
Sorry .... oczywista oczywistość

(to tylko "chochlik" , źle wybrałam z klawiatury cyferkę)
Ob= 2(
√2+2
√5) [ j ]
Dzięki za poprawkę !
3 cze 21:47