matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
f-cja kwaratowa
man:
zapisz wzór funkcji f w postaci kanonicznej. naszkicuj wykres funkcji f i podaj jej zbiór wartości. a. f(x) = −x
2
+ 4x − 4
13 sty 11:42
Saizou :
−x
2
+4x−4=−(x−2)
2
ZW=(−∞:0>
13 sty 11:54