Zbadaj wzajemne położenie płaszczyzn
aa: Zbadaj wzajemne polozenie plaszczyzn:
{2x + y − z − 6 = 0
{x + 3z − 2 = 0
{3x + 2y −4z − 1 = 0
Jak rozwiazujemy tego typu zadania?
Prosilbym o jakas instrukcje co po kolei trzeba wykonac.
Jedyne co mi przychodzi na mysl, to wyciagnac z tych rownan wektory plaszcyzn i sprawdzac czy
sa rownolegle czy moze prostopadle. I kazdy z kazdym w ten sposob sprawdzic.
Ale pewnie sa jeszcze jakies inne mozliwosci i polozenia plaszczyzn które da się określić. Tzn.
nie tylko prostopadłość i równoległość.
13 sty 11:03
aa: pomoze ktos?
13 sty 12:25